Whiteboard

Kontor

Viktiga datum, mötesanteckningar, eller illustrativa undervisningar är bara några av alla saker som blir enklare att förmedla med hjälp av en whiteboardtavla. Oavsett om det till hemmet, arbetsplatsen eller skolan så är whiteboardtavlan en bra investering eftersom du enkelt kan skriva upp information och sedan enkelt sudda ut för att kunna återanvända. En mycket bra ersättare till allt papperslöseri och dessutom snyggt att ha all allmän information samlat. Vi har jämfört olika produkter för att hjälpa dig hitta bästa whiteboard för dig.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Whiteboard thumbnail

Whiteboard bäst i test 2024

1. Legamaster UNITE

En whiteboardtavla som ger dig möjlighet att skriva på båda sidor och passar därför perfekt för projektmöten och workshops. Tavlans "e3 ceramic steel" yta är reptålig och magnetisk och hela stativet går dessutom att vrida upp till 360°. Dessutom är den enkel att förflytta tack var det dess 4 hjul som dessutom går att låsa. Utöver det så finns även en pennhylla för dina whiteboard pennor. Storlek på tavlan är 200cm x 100cm.
11 203,75 SEK

2. Lintex

En enkel och snygg whiteboard med en glasemaljerad stålplåt som yta. Detta gör att den håller hög kvalitet och är slitstark. Tavlan kommer med den tillhörande tunna aluminiumramen och en lång pennhylla. Utöver det får du även upphängningsbeslag för att kunna hänga upp den på valfri plats. Storlek på tavlan är 50cm x 35cm.
722,50 SEK

3. Nobo Move & Meet

En flyttbar whiteboardtavla som ger enorm flexibilitet oavsett vilken miljö den används i. Med en grund på de 4 hjulen så får du alltså 2 lättviktiga tavlor. Dessa är både dubbelsidiga och avtagbara för att möta dina olika behov. I detta paket så ingår även 4 whiteboardpennor, en duk för att sudda och två pennhyllor. Storlek på varje separata tavla är 180cm x 90 cm.
12 493,75 SEK

4. Nobo Triptych

En väldigt praktisk whiteboardtavla där du får sammanlagt 5 st separata ytor. En större central yta och sedan två sidoytor som är dubbelsidiga och kan vikas in och ut. Perfekt för att kunna presentera olika information samtidigt. Yttre alminiumram och en pennhylla på nedre delen. Storlek på denna tavla är 120cm x 90cm.
10 312,50 SEK

Bästa Whiteboardtavla

  1. Legamaster UNITE
  2. Lintex
  3. Nobo Move & Meet
  4. Nobo Triptych

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Legamaster UNITE från Office Depot. En whiteboardtavla som ger dig möjlighet att skriva på båda sidor och passar därför perfekt för projektmöten och workshops. Tavlans "e3 ceramic steel" yta är reptålig och magnetisk och hela stativet går dessutom att vrida upp till 360°. Dessutom är den enkel att förflytta tack var det dess 4 hjul som dessutom går att låsa. Utöver det så finns även en pennhylla för dina whiteboard pennor. Storlek på tavlan är 200cm x 100cm.
ProduktPrisHandla
1. Legamaster UNITE 11 203,75 SEK Köp nu
2. Lintex 722,50 SEK Köp nu
3. Nobo Move & Meet12 493,75 SEK Köp nu
4. Nobo Triptych 10 312,50 SEK Köp nu

Att tänka på

  • Storlek
  • Flexibilitet

Läs mer om detta nedan:

Storlek

Idag finns det whiteboards allt från storleken av ett A4 blad till storleken av en hel vägg. Vi anser att det är nödvändigt för dig att först bedöma var och hur du vill att din whiteboard ska stå. Ska den vara en central del av en vägg som fångar uppmärksamheten så bör den nog vara en större yta. Ska den bara användas vid enskilda tillfällen så lär du nog inte behöva en lika stor.

 

Flexibilitet

Hur beroende är dina behov av flexibilitet. Som redovisat för bland våra utvalda produkter kan man idag rotera, vinkla, ta loss och flytta whiteboards vilket förenklar vardagen för vissa väldigt mycket. Medans andra är säkra på att tavlan ska förbli på en och samma plats och inte behöver förflyttas. Därför rekommenderar vi att du har det i åtanke om du föredrar en stationär eller en mobil tavla i din miljö.

 

Hur vi genomfört testet

Dem frågorna vi har haft som centrala i vårt urval av whiteboardtavlor är följande:

Vad gör den speciell?

Som nämnt så är det inte ovanligt att whiteboards har olika funktioner som att kunna förflyttas och justeras för att anpassas för olika behov. Därför har vi tyckt att det varit extra intressant vilka sådana möjligheter som ges.

Vad gör den enkel?

Denna fråga kan låta motsägelsefull till den förstnämnda frågan men vi anser alltså att det är önskvärt bland kunder att en whiteboard inte ska vara komplicerad, krånglig, tung och/eller svårbegriplig. Därför har enkelhet också fått pluspoäng i vårt urval.

 

Vad är en whiteboard?

En whiteboard är en platt och tillmestadels vit skriv yta som kan uttnytjas för att att skriva eller rita med speciella tillhörande whiteboard-pennor. Detta kan sedan enkelt suddas ut för att lämna ett ”tomt blad” återigen. Oftast är de tillverkade av en hård skiva eller plastmaterial med en viss beläggning som gör det möjligt att skriva och rita med märkpennor och inte repa upp den. Whiteboardtavlor förekommer oftast i skolor, kontor och mötesrum för att visa information, brainstorma idéer eller skapa diagram och illustrationer. De är ett praktiskt och populärt alternativ till traditionella krittavlor på grund av dess super enkla användning.