Kontorsstol

Kontor

Allt fler och fler jobb har på senare tid kommit till att innebära arbete vid ett skrivbord och med det kommer vikten av en bra stol att sitta på alla dem timmarna. Oavsett om det gäller en fast kontorsplats, stolar till mötesrum eller till skrivbordet där hemma så har vi jämfört kontorsstolar av olika slag. Detta har vi sammanställt i en lista där vi är övertygade om att du kommer lyckas hitta det du tycker är den bästa kontorsstol för just dig.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Kontorsstol thumbnail

Kontorsstol bäst i test 2024

1. Sun-Flex Hideaway

En modern stol som passar oavsett om man är på kontoret eller jobbar remote hemifrån. Precis som dess namn HIDEAWAY så utmärker sig denna stol för att enkelt kunna ställas bort. Ryggstöd och armstöd kan vikas ner och gör att stolen är enkelt hopfällbar för att förvaras utan att ta för mycket plats när den inte används. Sitsen är av stoppad tyg och ryggstödet är av ventilerande meshtyg dessutom har en svankstöd. Du har även möjlighet till att justera sitthöjd och gungmotstånd.
2 811,25 SEK

2. Niceday Berlin

En elegant kontorsstol tillverkat av svart konstläder och kromade ben. På denna stol kan du reglera vinkel av ryggstöd och vinkel av sitsen som även kan höjas/sänkas. Stolen utmärker sig för sin hjul som har förmågan att bromsa om inte du sitter på den för att förhindra att den rullar iväg. Klarar av vikt på upp till 110kg.
6 537,50 SEK
2 833,75 SEK

3. Galaxy Realspace

En kontorsstol som är komplett med allt som behövs för att få maximal komfort. På denna stol kan du justera höjden på sätet utan även på armstödet och huvudstödet. Utöver det kan du ändra hur långt in/ut sätet skjutet samt åt vilken vinkel den är riktad. Den är tillverkad av uthålligt material och klarar av en maxvikt på 110kg.
16 553,75 SEK
10 202,50 SEK

4. DesignKare Marla

En kontorsstol med ett stilrent och fräscht utseende. Denna stol från DesignKare är tillverkad av en polyester och bomullsblandning. Till skillnad från andra kontorsstolar så har den inget armstöd för att ge en minimalistisk design tillsammans med dess beige färg. Höjd på sitsen kan justeras och på yttre del av ryggstöd finns en krok för att hänga väskan på. Klarar av en maxvikt på 160kg.
4 399,00 SEK

5. Kontorsstol svart konstläder

En kontorsstol som kombinerar det bästa av elegans och komfort. Tillverkat med slitstark konstläder av premiumkvalitet och lika premium utseende. Sits och ryggstöd kan justeras med spak. Enkel förflyttning med hjulen och en 360 graders rotation.
1 570,99 SEK

Bästa Kontorsstol

  1. Sun-Flex Hideaway
  2. Niceday Berlin
  3. Galaxy Realspace
  4. DesignKare Marla
  5. Kontorsstol svart konstläder

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Sun-Flex Hideaway från Office&Print. En modern stol som passar oavsett om man är på kontoret eller jobbar remote hemifrån. Precis som dess namn HIDEAWAY så utmärker sig denna stol för att enkelt kunna ställas bort. Ryggstöd och armstöd kan vikas ner och gör att stolen är enkelt hopfällbar för att förvaras utan att ta för mycket plats när den inte används. Sitsen är av stoppad tyg och ryggstödet är av ventilerande meshtyg dessutom har en svankstöd. Du har även möjlighet till att justera sitthöjd och gungmotstånd.
ProduktPrisHandla
1. Sun-Flex Hideaway 2 811,25 SEK Köp nu
2. Niceday Berlin6 537,50 SEK 2 833,75 SEK Köp nu
3. Galaxy Realspace16 553,75 SEK 10 202,50 SEK Köp nu
4. DesignKare Marla4 399,00 SEK Köp nu
5. Kontorsstol svart konstläder1 570,99 SEK Köp nu

Att tänka på

Vi rekommenderar att du tänker på följande faktorer vid köp av en kontorsstol:

  • Storlek
  • Material 
  • Fysiska behov

 

Storlek

Att ta hänsyn till storleken på en kontorsstol är viktigt för även om du sitter bekvämt på stolen kan det vara minst lika viktigt att stolen sitter bekvämt i dess miljö. Avgör hur mycket utrymme du har vid ditt skrivbord och hur mycket av det du kan tänka dig att stolen tar upp. Detta kan vara avgörande för hur du kan röra dig under arbetet och därmed hur väl du trivs på din arbetsplats.

Material

Idag finns det kontorsstolar som är tillverkade av alla olika slag av material, allra populärast är tyg sorter och läder sorter. Föredrar du en slät och elegant stol kanske det lutar sig åt en stol av läder för sig medans om du vill ha lite mer slitstark så kan en tygblandning vara bästa alternativ för dig. Det är värt att tänka på vad som är skönast när du sitter på, hur enkelt det är att rengöra och även hur olika material reagerar i olika temperaturer.

Fysiska behov

Vad har du för krav på att få ut ur din stol? Är det bara att ha något att sitta på? Vill du kanske även ha något att luta tillbaka på och ska det isåfall innefatta huvudet? Har du behov av att luta armarna under dagen eller stänger det bara in dig? Våra kroppar är olika och har olika önskemål, så beroende på faktorer som smärta, träning och arbetsuppgifter så bör du se till att kontorsstolen inte förbiser dina specifika behov.

 

Hur vi genomfört testet

För att genomföra detta testet har vi gett utrymme för en god design men även försökt gå djupare än bara det ögat ser om stolarna genom att försöka få fram det som gör de speciella från andra. En centralfråga har varit följande.

Hur mycket kan man justera?

Som tumregel kan man säga att ju mer man kan justera ju bättre. Detta eftersom det ger konsumenten en större möjlighet att påverka vilken erfarenhet de har av produkten. På kontorsstolar kan allt ifrån höjd till vinklar ändras och vi ser det som positivt när man kan få fram en egen anpassad hållning utifrån ens behov.

Vad är en kontorsstol?

En vanlig stol är alltför oskön och begränsad i dess justering för att funka som en kontorsstol. Dagens kontorsstolar är tillverkade med arbetaren i åtanke. Därmed har man tagit hänsyn till komfort, material, storlek och liknande för att tillverka kontorsstolar. Något som man alltid kan förvänta sig att få är ryggstöd och möjlighet till att reglera på vilken höjd man sitter.  Många ger även möjlighet till att kunna rotera stolen.