Skrivbordslampa

Kontor

Oavsett om det är plugg, arbete eller annat som sker vid ditt skrivbord så blir allt bättre i ljuset gentemot mörka förhållanden. Därför är en skrivbordslampa något att komplettera ditt bord med för att få en belyst och schysst miljö. Vi har i detta testet jämfört och utvalt för att hjälpa dig hitta den bästa skrivbordslampa för dig.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Skrivbordslampa thumbnail

Skrivbordslampa bäst i test 2024

1. Unilux SOL LED

En kompakt bordslampa som är perfekt för mindre skrivbord eller studieutrymmet. Armen på denna lampan är dessutom flexibel och enkel att ställa in. Utöver det har du en strömbrytare lättillgänglig på strömbrytaren. Effekt: 4W.
405,00 SEK

2. Denver Skrivbordslampa

En skrivbordslampa från Denver som är nytänkande. Först får du naturligtvis en lampa som kommer med 3 valbara färgtemperaturer. Utöver det får du även möjlighet att ladda mobilen på denna lampa med QI trådlös laddning. Effekt: 5W.
399,00 SEK

3. SUN-FLEX Desklite

En skrivbordslampa som är väldigt flexibel. Dess arm är enkel att justera med touchkontrollen eller den medföljande fjärrkontrollen. Utöver det kan du även justera färgtemperatur och ljusstyrkan. Fäst enkelt till skrivbordet med klämman. Effekt: 9W.
1 692,50 SEK

Bästa Bordslampa

  1. Unilux SOL LED
  2. Denver Skrivbordslampa
  3. SUN-FLEX Desklite

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Unilux SOL LED från Office Depot. En kompakt bordslampa som är perfekt för mindre skrivbord eller studieutrymmet. Armen på denna lampan är dessutom flexibel och enkel att ställa in. Utöver det har du en strömbrytare lättillgänglig på strömbrytaren. Effekt: 4W.
ProduktPrisHandla
1. Unilux SOL LED 405,00 SEK Köp nu
2. Denver Skrivbordslampa399,00 SEK Köp nu
3. SUN-FLEX Desklite1 692,50 SEK Köp nu

Att tänka på

När det gäller köp av skrivbordslampa så har rekommenderar vi dig att tänka på följande faktorer.

Justerbar

Efter man ha placerat sin lampa på skrivbordet så vill man oftast kunna justera riktning och höjd för att för den perfekta belysningen på sin arbetsyta. Därför är lampor som är tillverkade för att ge dig som kund stor möjlighet att kunna justera detta extra önskvärda.

Färgtemperatur

En av dem största anledningarna att folk blir besvikna av sina lampor är att dess ljusfärg inte var som dem hade tänkt. Det är välkänt att ljustemperaturen har en avgörande roll i vilken stämning som bildas. Därför vill vi uppmana dig om att satsa på en lampa där du kan självmant variera mellan kallare och varmare temperaturer.

Hur vi genomfört testet

I genomförandet av detta test har vi utgått från flera frågor vara följande är några.

Hur snygg är lampan på ett skrivbord?

Vi tror att de flesta är överens med oss om att man vill ha en snygg arbetsplats att komma till. Därför har vi låtit ögat vara med i bedömningen och framhävt lampor som haft design i åtanke.

Vad gör lampan speciell?

Att lampor lyser är inget märkvärdigt utan vi har gärna velat söka oss efter speciella funktioner som fjärrkontroll eller trådlös laddning. Detta har vi gjort eftersom det kan förenkla vardagen och ge dig så mycket som möjligt för pengarna.

Vad är en skrivbordslampa?

En skrivbordslampa är en ljuskälla som placeras på skrivbordet för att belysa din studie eller arbetsyta. Dessa lampor finns i olika storlek och design men är vanligtvis justerbara för att kunna riktas och fokusera ljuset där det behövs mest. Allt detta gör dem praktiska för arbete och studier vid skrivbordet och vi skulle även vilja gå så långt och påstå att en skrivbordslampa är väsentligt för att skapa en arbetsmiljö med tillräckligt ljus och dessutom minimera trötthet och ögonbelastning.