Skrivet av:
admin


Stora rymliga värmehållaren

  • 1,2 L
  • Bra värmehållning
  • Prisvärd
  • Trög kork

Lång värmetid

Thermos Flask (och givetvis king) är kända för sin långa värmehållningstid. Det innebär att man över tid kan hålla vätska och innehållet varmt, vilket givetvis uppskattas när det är dags att förtära. Till skillnad från billigare och sämre termosar där kaffe har en förmåga att bli ljummet efter ett tag.

Utöver sina starka förmåga att hålla varmt är Thermos Flask King mycket snygg, robust och tålig. Det är en trotjänare du kan använda över flera år och är en rymlig och prisvärd investering.

Temperatur efter 2 timmar: 80 C
Vikt: 482 g

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Så testar vi en termos

En termos har en tydlig uppgift: att hålla vätska varm eller kall över en så lång period som möjligt. Sen att den också är snygg, smidig och funktionell överlag är en hygienfaktor. Vi kommer därför i detta test att fokusera på det allra viktigaste – hur länge håller sig egentligen en termos varm?

Värmehållningstest

Testet genomförs genom att vi tillför en vätska på en specifik temperatur. Vid flera bestämda tidpunkter senare kollar vi återigen temperaturen. Detta ger ett intervall av hur snabbt temperaturen går ner och när den når en temperatur som inte längre anses som varm.

Respektive resultat hittar ni i testen över.

Vikt

Att vara ute på längre turen i naturen kan bli påfrestande för knän, rygg och energin. Att ha så lätt packing som möjligt är fördelaktigt och därför kommer vi på respektive termos kolla vikten. Vikten presenteras i gram eller kilo och anges i testets text.

Vanliga frågor om termosar

Vad tycker ni är viktigt med en termos?

Den bästa termosen är lätt, har bra värmehållningsförmåga och läcker inte vätska. Samtliga faktorer testar vi på de termosar som är med i listan.

Hur mäter man värmehållning?

Vi fyller respektive termos med en lika tempererad vätska och mäter igen efter två timmar. Den termos med högst temperatur är vinnare av test för värmehållning.