Skrivet av:
Peter


Primus Trailbreak Lunch Jug – Glädjepiller i backen

Testad: 22 augusti, 2022 av admin

  • Bra värmehållning
  • Glada färger
  • Bra form
  • Dyrast

En trotjänare

Primus Trailbreak Lunch Jug är en fantastisk produkt som håller din lunch varm oavsett väderförhållanden. En funktionell design och snygg look gör också att den är trevlig att ha med överallt. Man behöver inte skämmas för att denna mattermos blir ens nya matlåda även till kontoret.

Bilder från vårt test

Handla hos:


Hydro Flask Food Jar – Min ”goto” mattermos i skidbacken

Testad: 22 augusti, 2022 av admin

  • Håller varmt länge
  • Snygg design
  • Bra friktionsmaterial
  • Svårare skruva pga form

En udda och trevlig mattermos

Formen är lika ovanligt bra som funktionaliteten. En kortare och bredare mattermos som gör att ätandet mycket enklare, och mer normalt. Hydro Flask Food Jar är till för dig som vill ha det lite extra lyxigt i backen eller på vandringen.

Handla hos:

Köpguide för mattermos

I denna guide kommer vi gå igenom vad du ska tänka på när det är dags att köpa en mattermos. Enligt vår experts åsikt kommer vi kröna den bästa mattermosen, så att ditt val blir lite enklare. Varmt välkommen – och häng med.

Det finns en rad aspekter som avgör hur bra en mattermos faktiskt är. Först ut och kanske viktigast är hur länge mattermosen kan hålla varmt. Vidare är priset också avgörande och givetvis bekvämligheten (öppna, stänga, äta).

Hållbarhet (värme)

Att vara ute på fjället i kalla förhållanden kommer påverka mattermosen hårt. Om värmen försvinner alldeles för fort resulterar det i att du får äta kall mat, vilket är det sista vi vill uppleva. Samtliga mattermosar kommer därför att testas hur länge de kan hålla värmen. Första testet görs med 80 grader och sedan testar vi timme för timme.

Vikt & Form

Vikten är en aspekt som vi väger tungt. För precis motsatsen vill man att sin mattermos ska vara, enkel. En mattermos som är nätt och enkel att bära i packningen kommer göra att du både gör av med mindre energi och kommer vara mer benägen att fylla på vid längre aktiviteter.

Formen skiljer sig rätt mycket hos mattermosar till skillnad från vanliga termosar. Det är därför viktigt att du hittar en som du är nöjd med. För det första ska formen vara enkel att få till din packning. En alldeles för bred mattermos kommer göra att den är svår att ha och göra med. Men, på andra hållet gör en bredare det enklare att äta.

Vanliga frågor

Kan en mattermos även hålla kyla?

Ja! Du kan använda din mattermos för att kyla glass under kortare perioder.

Vilken höll värme längst i ert test?

Vinnaren som höll över 30 grader längst var Hydro Flask på 3 timmar och 42 minuter.