Skrivet av:
admin


Trangia 25-5 – Ett klassiskt märke och modell

Testad: 22 augusti, 2022 av admin

  • För 3-4 personer
  • Större kärl
  • Ett komplett val
  • Något tyngre

25-5 är den större varianten

Trangia är synonymt med stormkök och det kan inte komma som en chock för någon att den kvalar in i vårt test. För ett otränat öga kan däremot alla Trangiakök så likadana ut men så är inte fallet. Det finns en rad olika modeller och paket med mindre respektive större kärl.

25-5 är för 3-4 personer och har en stor kastrull och en stor stekpanna. Den finns att få både med sprit- och gasbrännare.

Bilder från vårt test

Handla hos:

* Priser kan komma att ändras från testtillfället.

Välja bästa stormköket

Ett stormkök är en viktig del av ens uteliv och framförallt viktig för att få mat mitt ute i naturen. Mer utrustning och större stormkök ledar naturligtvis till att man kan laga mer mat men det är samtidigt väldigt jobbigt att bära. Fokus för många vandrare eller bara motionärer som är ute i naturen är att bära så lätt som möjligt.

Tre saker vi kollar extra noga på inför köp av stormkök kommer nedan.

Vikt

Den totala vikten av ens stormkök kan komma att vara avgörande för många. Att bära 500g eller 2kg gör stor skillnad för den som är ute väldigt länge. Materialval, förpackning och mycket annat som inte direkt eller indirekt påverkar vikten behandlas också i denna kategori.

Antalet personer

Om du ofta är ute och vandrar med din familj kan det vara behändigt att ha ett stormkök som är bäst lämpat för 3-4 personer. Är du ute mycket ensam eller bara med en annan person lämpar sig 1-2 personer bra. Försök att tänka igenom detta noggrant då du inte vill bära runt på onödig utrustning.

Frågor om stormkök

Hur testar ni stormkök?

För att hitta det bästa stormköket kontrollerar vi koktid, vikten och materialet. Det finns en rad andra faktorer som kan vara avgörande för att stormköket passar bäst i din situation som t.ex. hur många personer det går laga mat för.

De hårda faktorerna kan du tolka som fakta men väg även in er situation.

Finns det fler varumärken än trangia?

Givetvis! Primus är ett exempel.