Skrivet av:
admin


Lumonite Compass R – Du får vad du betalar för

Testad: 22 augusti, 2022 av admin

  • Galen ljusstyrka
  • Bra räckvidd
  • Bra batteritid
  • Dålig passform för barn

Lumonite Compass R – pannlampa med allt

Lumonite Compass R är för stunden en av de bästa pannlamporna vi någonsin har testat. Den har en oerhört bra ljusstyrka, nätt att använda och batteritiden är hur lång som helst. Prislappen reflekterar också denna typ av funktion – men det är toppkvalitet.

Bilder från vårt test

Handla hos:

* Priser kan komma att ändras från testtillfället.


Olight HS2 – Bästa pannlampan i vardagen

Testad: 17 september, 2022 av admin

  • Batteri på baksidan
  • Enkel laddning (USB)
  • Bra ljusbredd
  • Inte starkast

Olight HS2 – en perfekt vardagslampa

Olight HS2 är en grym vardagslampa som funkar för både enklare promenader som löpning i skogen eller på andra mörka ställen. Lampan har 400 lumen vilket inte är det starkaste, men heller inte lågt. Man brukar säga att 400 lumen funkar bra för medelsnabba aktiviteter som löpning och enklare upplysning.

Handla hos:

* Priser kan komma att ändras från testtillfället.

Välja den bästa pannlampan

En pannlampa är en relativt liten mackapär men kravlistan för många kan vara lång. Den allra bästa pannlampan är både skön, har bra räckvidd, starkt vitt ljus och lång batteritid. Och det är egentligen bara de allra mest basala kraven. Utöver det finns ytterligare funktioner som ljuslägen, vattenresistens och garantier.

Batteritid

Batteritid är precis som det låter, den tid din pannlampa klarar sig på sina batterier. Tiden mäts i timmar och minuter. Svaret är inte alltid självklart att en längre batteritid är bättre. Anledningen är att de pannlampor med lång batteritid också ofta har stora batterier som du behöver koppa kring kroppen med långa kablar. Det är givetvis ingenting jobbigt vid längre turer och äventyr.

Men, är du på andra hållet ute på kortare turer och t.ex. bara är ute med hunden kan en enklare och smidig pannlampa på kortare batteritid minst lika bra. Det gäller med andra ord att välja batteritid efter ändamål.

Ljusstyrka

En pannlampas ljusstyrka är relevant men inte alltid här heller så är starkast bäst. Du ska välja en pannlampa efter hastigheten på din aktivitet. En långsammare aktivitet som t.ex. hundpromenad gör sig en låg ljusstyrka bra. Vi hög hastighet som t.ex. utförsåkning eller cykling behöver du extra starkt ljus.

Vanliga frågor

Vilken pannlampa är bäst för barn?

Vi recenserar i varje produkt passform och där även för barn. Barn har ofta mindre huvuden och vi har även testat detta.

Kan jag använda pannlampa för ridning?

Givetvis! Alla testade pannlampor hos oss funkar utmärkt för ridning.