Sous Vide

Kök

Vill du testa på en ny typ av matlagning? Då är sous vide-tekniken något för dig! Det innebär att du vakuumförpackar dina råvaror och tillagar dem i vattenbad i låg och jämn temperatur. Efter detta så är ditt kött eller fisk saftigt och mör, perfekt för tillagning.

Vi har jämfört de bästa sous vide maskinerna på marknaden för att hjälpa dig att hitta rätt.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Sous Vide thumbnail

Sous Vide bäst i test 2024

1. OBH NORDICA Immersion Pro+

Immersion Sous Vide Pro+ är ett en utmärkt maskin för hemmakockar som vill uppnå restaurangkvalitet. Den roterar vattnet för att ge en exakt och jämn temperatur, vilket resulterar i perfekt tillagat kött, fisk och grönsaker. Med IPX-certifiering är den vatten- och stänkresistent för säker användning. Den erbjuder justerbar temperatur från 25-90°C och en timer upp till 72 timmar, vilket gör det enkelt att tillaga upp till 2 kg kött med trygghet och automatisk avstängning. Ett ställ och plastbollar ingår för bättre vattencirkulation och temperaturkontroll.

 • Exakt temperaturkontroll
 • IPX-certifiering
 • Enkel att använda

 • Inga
1 599,00 SEK

2. Immersion Slim

Immersion Slim Sous Vide Slim är den perfekta kompisen i köket när det kommer till att göra mör och god mat. Den motordrivna cirkulatorn säkerställer en exakt vattentemperatur för jämn tillagning av kött, fisk och grönsaker. Med en justerbar temperaturinställning mellan 25-90°C och en användarvänlig touch display, blir matlagningen enkel och bekväm.

 • Exakt temperaturkontroll
 • Säker användning
 • Packar maten suveränt

 • Behov av vakuumförpackare
1 099,00 SEK

3. Universal Pro

Denna kompakta sous vide är perfekt för hemmakocken som vill ha professionella resultat. Med en stor kapacitet på 30,0 liter kan du enkelt tillaga större mängder mat. Sous Vide erbjuder oöverträffad precision på 0,1°C och en maximal temperatur på 99 grader, detta garanterar jämn och perfekt tillagad mat varje gång. Maskinens pumpsystemet cirkulerar vatten med en hastighet på 8,0 liter per minut vilket säkerställer en jämn vattentemperatur under hela processen. Detta bevarar smak, konsistens och näringsämnen i dina råvaror.

 • Stor kapacitet
 • Exakt kontroll
 • Tyst och effektiv

 • Tar ganska mycket plats
2 120,00 SEK

Bästa Sous Vide

 1. OBH NORDICA Immersion Pro+
 2. Immersion Slim
 3. Universal Pro

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är OBH NORDICA Immersion Pro+ från OBH Nordica. Immersion Sous Vide Pro+ är ett en utmärkt maskin för hemmakockar som vill uppnå restaurangkvalitet. Den roterar vattnet för att ge en exakt och jämn temperatur, vilket resulterar i perfekt tillagat kött, fisk och grönsaker. Med IPX-certifiering är den vatten- och stänkresistent för säker användning. Den erbjuder justerbar temperatur från 25-90°C och en timer upp till 72 timmar, vilket gör det enkelt att tillaga upp till 2 kg kött med trygghet och automatisk avstängning. Ett ställ och plastbollar ingår för bättre vattencirkulation och temperaturkontroll.
ProduktPrisHandla
1. OBH NORDICA Immersion Pro+1 599,00 SEK Köp nu
2. Immersion Slim 1 099,00 SEK Köp nu
3. Universal Pro2 120,00 SEK Köp nu

Att tänka på innan köp

 1. Storlek och kapacitet: Fundera på hur mycket mat du planerar att laga åt gången. En mindre maskin kan vara perfekt för en eller två personer, medan en större modell är bättre för familjemiddagar eller när du vill laga mat för fler.
 2. Cirkulator vs. integrerad maskin: En cirkulator är en separat enhet som du kan fästa på vilken gryta som helst, medan en integrerad maskin har både vattenbehållare och cirkulator i ett. Cirkulatorer tar mindre plats och är mer flexibla, men integrerade maskiner kan vara lättare att använda.
 3. Temperaturprecision: En bra sous vide-maskin ska hålla en jämn och exakt temperatur. Detta är nyckeln till perfekt tillagad mat. Läs recensioner och se vad andra användare säger om precisionen.
 4. Användarvänlighet: Kontrollera hur enkel maskinen är att använda. Har den en lättläst display och enkla kontroller? Kan den anslutas till en app för fjärrstyrning? Ju enklare den är att använda, desto roligare blir matlagningen!

Hur vi utförde testet

För att hitta den bästa sous vide-maskinen var vi tvungna att analysera flera produkter, kundrecensioner och topplistor. Vi frågade även oss själva dessa viktiga frågor:

Hur stor är sous vide-maskinen?
Är det en cirkulator eller en integrerad maskin?
Hur exakt och pålitlig är temperaturkontrollen?
Hur enkel är maskinen att använda och rengöra?

Utifrån dessa frågor tog vi fram 3 sous vide-maskiner som blev bäst i test enligt oss på Testkalle!

Vad är sous vide?

Sous vide är en matlagningsmetod där maten vakuumförpackas i plastpåsar och tillagas i ett vattenbad vid en exakt och konstant temperatur under en längre tid. Den stora fördelen med sous vide är den exakta temperaturkontrollen som garanterar att maten tillagas perfekt varje gång, utan risk för över- eller underkokning.