Stavmixer

Kök

I vårt test av stavmixers har vi granskat några av de mest populära modellerna på marknaden för att hjälpa dig hitta den bästa för dina behov. Vi har testat dem på olika kriterier som prestanda, användarvänlighet, rengöring och funktioner. Oavsett om du behöver en mixer för smoothies, soppor eller något annat, kommer vår guide att göra det lättare för dig att välja rätt stavmixer.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Stavmixer thumbnail

Stavmixer bäst i test 2024

1. Braun MQ3045WH

Braun MQ3045WH är en kraftfull och mångsidig stavmixer med 700 W effekt och 1,25 liters kapacitet. Den blå/vita designen är stilren och passar bra i köket. Mixern har två hastigheter, en löstagbar kanna, och en avtagbar axel för enkel rengöring. Tillverkad i rostfritt stål, erbjuder den hållbarhet och kvalitet. Köttkvarnen är en extra fördel som utökar dess användningsområde.
1 066,10 SEK

2. Stavmixer Taurus ROBOT750 EASY

Taurus ROBOT750 EASY är en effektiv stavmixer med en kraftfull motor på 750 W. Den vita designen är enkel och passar in i alla kök. Denna elektriska mixer har en EU-plugg och är tillverkad av rostfritt stål, vilket garanterar hållbarhet och långvarig användning. Mixern är lätt att rengöra, vilket gör den praktisk för daglig användning. Med en enda hastighet är den enkel att använda och ger konsekventa resultat.
274,80 SEK

3. Stavmixer Black & Decker

Black & Decker ES9160080B är en kraftfull stavmixer på 1500 W med en modern svart och stålfärgad design. Den har en kapacitet på 800 ml och erbjuder 20 hastighetsnivåer, vilket ger stor flexibilitet. Mixern är tillverkad av rostfritt stål och plast, vilket gör den både hållbar och lätt att rengöra.
1 070,70 SEK

Bästa Stavmixer

  1. Braun MQ3045WH
  2. Stavmixer Taurus ROBOT750 EASY
  3. Stavmixer Black & Decker

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Braun MQ3045WH från Nordicmall. Braun MQ3045WH är en kraftfull och mångsidig stavmixer med 700 W effekt och 1,25 liters kapacitet. Den blå/vita designen är stilren och passar bra i köket. Mixern har två hastigheter, en löstagbar kanna, och en avtagbar axel för enkel rengöring. Tillverkad i rostfritt stål, erbjuder den hållbarhet och kvalitet. Köttkvarnen är en extra fördel som utökar dess användningsområde.
ProduktPrisHandla
1. Braun MQ3045WH 1 066,10 SEK Köp nu
2. Stavmixer Taurus ROBOT750 EASY274,80 SEK Köp nu
3. Stavmixer Black & Decker1 070,70 SEK Köp nu

Att tänka på vid köp

  1. Effekt: Kontrollera motorns effekt, som ofta mäts i watt. Högre effekt innebär att mixern klarar av tuffare ingredienser och ger ett bättre resultat.
  2. Hastighetsinställningar: Fler hastighetsalternativ ger dig bättre kontroll över mixningen, vilket är användbart för olika typer av matlagning.
  3. Material och hållbarhet: Stavmixerns blad och skaft bör vara av rostfritt stål för att säkerställa hållbarhet och effektivitet. Ett handtag med bra grepp är också viktigt för bekvämlighet.

Hur vi testat

För att hitta den bästa stavmixern analyserade vi flera produkter, kundrecensioner och topplistor. Vi ställde oss även dessa viktiga frågor:

Hur effektiv är stavmixern
Hur stor kapacitet har stavmixern?
Hur enkel är stavmixern att rengöra?
Vilka funktioner och tillbehör följer med stavmixern?
Hur lättanvänd och ergonomisk är stavmixern?

Utifrån dessa frågor valde vi ut tre stavmixrar som blev bäst i test enligt oss på Testkalle!

Vad är en stavmixer?

En stavmixer är ett köksredskap som används för att mixa och puréa mat direkt i en behållare eller kastrull. Den har en lång, smal design med ett handtag i ena änden och ett roterande blad i den andra. Stavmixers är praktiska för att göra soppor, smoothies, såser och andra flytande blandningar.