Airfryer

Kök

Tänk dig att kunna njuta av krispiga pommes frites, saftiga kycklingvingar och andra läckerheter… fast tänk dig då att kunna göra det helt utan all olja, alla hälsorisker och all det kladd som följer med traditionell fritering! Med en airfryer är det möjligt, och vi har gjort det enkelt för dig att hitta den bästa airfryer för just ditt kök genom att kika på vårt test där vi har jämfört och tagit fram det bästa.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Airfryer thumbnail

Airfryer bäst i test 2024

1. Wilfa CRISPIER AF1B-350

En mångsidig airfryer från Wilfa som förvandlar dina favoriträtter utan olja. Denna airfryern ger önskvärda resultat av en krispig utsida och saftig insida. Med åtta förinställda program eller egen inställning av tid och temperatur har du full kontroll och anpassning över tillagningen. Har en kraftfull effekt på 1500W motor och en maxkapacitet på 3,5 liter.
5 172,50 SEK
3 290,00 SEK

2. Tostarp A800-122V90

En multifunktionell fritös som sköter all stekning, bakning och rostning. Du får åtta användbara program anpassade för olika maträtter/bakverk att välja mellan. Utöver det kan du även ställa in önskvärd temperatur (0-200°C) och tid (0-30 minuter). En stor kapacitet på 4,5 liter och en effekt på 1500W.
1 122,00 SEK
965,00 SEK

3. Philips SPECTRE HD9200/90

En airfryer från välkända märket Philips som ser till att tillaga all sorts mat och har så många som 12 förinställda automatiska program att välja mellan. Med denna produkt får du 4 liters kapacitet och en effektiv luftfritering tack var det Rapid Air tekniken. Max effekten på denna luftfritös är 1400 W.
1 399,00 SEK

4. Luftfritös Moulinex EZ501810 42 L

En komplett airfryer från Moulinex med temperaturer upp till 200°C och mångsidiga matlagnings möjligheter. I denna airfryer får du bland annat justerbar temperaturkontroll och non-stick-beläggning för enkel rengöring. Den har en generös kapacitet på 4,2 liter och en effekt på 1400 W.
1 294,51 SEK

Bästa Airfryer

  1. Wilfa CRISPIER AF1B-350
  2. Tostarp A800-122V90
  3. Philips SPECTRE HD9200/90
  4. Luftfritös Moulinex EZ501810 42 L

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Wilfa CRISPIER AF1B-350 från Office Depot. En mångsidig airfryer från Wilfa som förvandlar dina favoriträtter utan olja. Denna airfryern ger önskvärda resultat av en krispig utsida och saftig insida. Med åtta förinställda program eller egen inställning av tid och temperatur har du full kontroll och anpassning över tillagningen. Har en kraftfull effekt på 1500W motor och en maxkapacitet på 3,5 liter.
ProduktPrisHandla
1. Wilfa CRISPIER AF1B-3505 172,50 SEK 3 290,00 SEK Köp nu
2. Tostarp A800-122V901 122,00 SEK 965,00 SEK Köp nu
3. Philips SPECTRE HD9200/901 399,00 SEK Köp nu
4. Luftfritös Moulinex EZ501810 42 L1 294,51 SEK Köp nu

Att tänka på

  • Kapacitet
  • Effekt
  • Funktioner
  • Storlek och design

Inför köp av airfryer är detta de fyra punkter vi rekommenderar att du ser över. Läs mer om de nedan.

Kapacitet

Bedöm hur mycket mat du vanligtvis lagar och välj en airfryer med tillräcklig kapacitet för dina behov. En mindre airfryer passar bra för enskilda portioner eller mindre hushåll, medan en större modell kan vara mer lämplig för familjer eller när du lagar mat för flera personer.

Effekt

Kontrollera strömförbrukningen och effekten på airfryern. En högre effekt kan innebära snabbare tillagningstider, men det kan också påverka energiförbrukningen.

Funktioner

Överväg vilka funktioner och inställningar som är viktiga för dig. Det kan inkludera inställningar för temperaturkontroll, förinställda program för olika maträtter, timerfunktioner och automatiska avstängningsfunktioner.

Storlek och design

Tänk på var du planerar att placera airfryern i ditt kök och välj en modell som passar din diskbänk eller köksutrymme. Designfaktorer som utseende och material kan vara viktiga för att komplettera ditt köks estetik och avgörande i hur nöjd du blir med köpet.

Hur vi genomförde testet

Hur vi genomfört detta test: För att utföra en grundlig och pålitlig utvärdering av airfryers har vi fokuserat på följande aspekter:

Prestanda och mångsidighet

Vi har undersökt hur väl varje airfryer utför olika matlagningstekniker, inklusive stekning, grillning och bakning. Hur väl den är anpassad för diverse typer av matlagning har varit en viktig fråga och vi har gett pluspoäng där det finns en bredare möjlighet på användning.

Användarvänlighet och funktioner

Vi har granskat kontroll och inställningsmöjligheterna för varje airfryer för att bedöma dess användarvänlighet. Vi har även tagit hänsyn till extra funktioner som förinställda program, timerfunktioner och automatiska avstängningsfunktioner.

Konstruktion och design

Vi har utvärderat kvaliteten på materialen, konstruktionens hållbarhet och den allmänna designen av varje airfryer. Detta inkluderade även storlek, vikt och hur lätt produkten är att rengöra och underhålla.

En airfryer är en köksapparat som också kallas luftfritös och har växt till att bli väldigt populärt. En airfryer använder varm luft för att tillaga mat på ett liknande sätt som traditionell fritering, men utan någon olja överhuvudtaget. Istället för att sänka maten i en panna med olja, cirkulerar airfryern varm luft runt maten, vilket ger en krispig yta och en saftig insida. Ett perfekt alternativ för att tillaga allt från pommes frites och kycklingvingar till grönsaker och bakverk på ett snabbt och hälsosamt sätt.