Skrivet av:
admin


Head Graphene 360 Alpha Elite 2.0 – För dig som tänker satsa

Testad: 12 juli, 2022 av Joel

  • Från nybörjare till duktig
  • Bra prisnivå
  • Fodral ingår
  • Kontroll före kraft

Från inget till något

Detta rack är en favorit hos oss. Racket har tagit vår testare från nivå 4 till nivå 7. Det är ett stort spann men trots ökningen av nivå samt hastighet i slag, nya slag och så vidare funkar racket. Det är med andra ord ett racket som du kommer att kunna använda under lång tid och över flera månader och år.

Styrkorna i Head Graphene 360 Alpha Elite 2.0 till skillnad från andra racket är dess höga kontroll men ändå fina stuns. Det gör att du får ett racket där alla slag går att kontrollera men även trycka på i fart de gånger bollen behöver skicka över glaset eller gallret.

Bilder från vårt test

Handla hos:

* Priser kan komma att ändras från testtillfället.


Wilson Carbon Force – Ett perfekt racket för nybörjaren

Testad: 12 juli, 2022 av Joel

  • Prisvärt
  • Snyggt
  • Enkelt spela med
  • Ingen riktig fart i smash

Lättspelat och snyggt

Wilson Carbon Force är ett lättspelat, förlåtande och prisvärt racket för dig som precis har kommit igång. Den mjuka och breda kärnan gör att du har kraft på hela rackets yta och inte behöver träffa mitt i alla gånger.

Designen är snygg och för dig som prioriterar ett läckert racket är detta både snyggt i färgen och utformingen.

Handla hos:

* Priser kan komma att ändras från testtillfället.

Köpguide av padelrack

Att köpa padelrack är enkelt – men det är svårare att hitta det bästa för dig. Sedan explosionen av padel under 2020 har antalet produkter, märken och varianter ökat i samma takt. Det finns idag över 10 bra varumärken med minst 5 modeller som lanseras nya varje år.

Miss inte våra andra tester inom padel som padelväskor och padelskor.

Att tänka på vid val av padelrack

Ett padelrack består av flera olika funktioner, egenskaper och former. Tänk igenom detta innan du väljer ditt nya racket.

Form

Droppform, rundform eller kantig form. För dig som varit med länge är det kanske något du hört, men för nybörjaren kan det uppfattas som grekiska. Generellt är ett runt rack enklare och har mer kontroll. Medens ett rack med droppform är till för en mer avancerad spelare som kräver fart.

Material

Träffytan kan variera i material, vilket skapar dels olika känslor men även hur mycket spin du kan sätta i bollen. Padel är inte likt andra racketsporter som t.ex. pingis där spin är det absolut vikigaste, men det kan ändå vara påtagligt.

Tyngd

Tyngden i ett padelracket påverkar dels hur hårt du kan slå men även vad du tycker är skönt. En nybörjare bör börja med ett lättare racket och mer avancerad spelare som kan hantera slag över huvudet kan bör kunna testa tyngre.

Vanliga frågor om padelrack

Vilket padelracket ska en nybörjare välja?

Som nybörjare rekommenderar vi att du väljer ett runt racket med lätt vikt.

Vilket märke är bäst?

Det finns flera bra märken på den svenska marknaden. T.ex. Addidas, Head och Babolat.