Bandyklubba

Sport

Oavsett om du är hobbyspelare eller proffs, ung eller gammal, försvarare eller forward så finns det ett krav för att kunna spela bandy och det är ju självklart bandyklubban. Vi vill ta det ett steg längre och uppmuntra dig till att satsa på en riktigt bra sådan därför har vi jämfört det marknaden har att erbjuda för att hjälpa dig hitta den bästa bandyklubba för just dig.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Bandyklubba thumbnail

Bandyklubba bäst i test 2024

1. KOSA Alpha G

En bandyklubba som ger balans mellan styrka och smidighet. Tillverkad med en grund av hållbart trä och sedan insvept i högkvalitativ glasfiber för ökad hållbarhet och precision. Med en total vikt på 400 gram så ger klubban en stadig känsla i handen samtidigt som den är lätt att hantera på isen. Passar bra för den som söker en spelupplevelse med mjukare känsla.
599,00 SEK

2. KOSA Rinkbandy

En bandyklubba från KOSA vid namn Rinkbandy som har en skaftlängd på 113cm. Den är tillverkad av trä som inte bara är hållbart utan mer levande och ger mer av en spelkänsla till skillnad från mer förhärdade material. Dessutom har trämaterialet behandlats med glasfiber ovanpå. Detta ger en flexibel och lågviktig bandyklubba som är prisvärd.
525,00 SEK

3. KOSA ARC Carbon

En bandyklubba från KOSA Sports med en skaftlängd på 130 cm. Materialet på den är sammanvävd kolfiber vilket gör den till en slitstark och högkvalitativ klubba. Trots detta håller den sig i en lägre viktklass och ger en toppklass upplevelse på planen.
1 850,00 SEK

Bästa Bandyklubba

  1. KOSA Alpha G
  2. KOSA Rinkbandy
  3. KOSA ARC Carbon

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är KOSA Alpha G från KOSA Sport. En bandyklubba som ger balans mellan styrka och smidighet. Tillverkad med en grund av hållbart trä och sedan insvept i högkvalitativ glasfiber för ökad hållbarhet och precision. Med en total vikt på 400 gram så ger klubban en stadig känsla i handen samtidigt som den är lätt att hantera på isen. Passar bra för den som söker en spelupplevelse med mjukare känsla.
ProduktPrisHandla
1. KOSA Alpha G599,00 SEK Köp nu
2. KOSA Rinkbandy 525,00 SEK Köp nu
3. KOSA ARC Carbon1 850,00 SEK Köp nu

Att tänka på

Vi rekommendera att utgå ifrån följande faktorer när du väljer bandyklubba:

  • Vikt
  • Material
  • Längd

Läs vidare om punkterna nedan:

Vikt

Att hitta balansen mellan styrka och smidighet är en centralfaktor i bandklubbor. Genom att kolla vikten på klubban så kan du få en uppfattning om vilken typ av upplevelse du får när du skjuter med den. Här är det stadighet kontra lätthet som står centralt men generellt sätt så är det svårt att hitta en bandyklubba som väger alltför mycket utan de flesta håller sig väl under 1kg marginalen.

Material

Olika material ger olika upplevelser. Bandyklubbor kan tillverkas av allt mellan trä, karbon och plast. Oftast så kan olika materialtyper kombineras också. En av de viktigaste punkterna här är flex vilket innebär hur lätt bladet kan böjas och justeras vid tryck. Här beror det på vilken spelstil du har och det blir viktigt att avgöra om du vill du ha en vänsterböjd, högerböjd, rak eller justerbar blad på din bandklubba.

Längd

Längden på skaftet är också otroligt viktigt att ta hänsyn till. En tumregel är att det ska landa ungefär vid naveln. Men även här kan din spelstil och spelarroll ha en stor påverkan på vad du bör välja. Som defensiv spelare vill man föredra en längre klubba för att täcka större ytor medans forwards vill ha kortare klubbor för att ha kontroll så nära kroppen.

Hur vi genomfört detta test

För att genomföra ett gediget och ärligt test av bandklubbor så har vi valt att recensera utifrån följande frågor:

Vad ger klubban för spelupplevelse?

Genom att ta dess fysiska faktorer så som vikt, längd och material har vi försökt bilda en uppfattning för kunden om vad som väntar en när man väl har bandklubban i handflatorna och dess upplevelse på planen.

Är prislappen värd materialvalet?

Med tanke på att det finns bandyklubbor av olika slag har vi tagit i åtanke vilken material företaget har använt och hur de tillverkat klubborna. DEtta för att sedan jämföra med priset på klubborna och därifrån dra en slutsats om att dem varit prisvärdiga.

Vad är en bandyklubba?

En bandyklubba är en central utrustning som används i sporten bandy och kan förklaras som spelarens utsträckta arm. Klubban är vanligtvis tillverkad av trä eller kompositmaterial och har en böjd form för att underlätta skott och passningar. Bandyklubbor finns i olika storlekar och vikter beroende på spelarens preferenser och position på planen.