Skrivet av:
admin


Garmin Forerunner 45S – Enkel och nätt pulsklocka

Testad: 22 augusti, 2022 av admin

  • Nätt på armen
  • Enkel att förstå
  • Prisvärd
  • Begränsad funktionalitet

En prisvärd och enkel pulsklocka

Har du aldrig haft en pulsklocka? Då kan en Garmin Forerunner 45 vara något för dig. Detta är vad vi kallar en fantastisk instegsmodell som är oerhört snygg och prisvärd. Om du aldrig har ägt en pulsklocka tidigare kan detta vara ett bra val och testa.

Bilder från vårt test

Handla hos:

* Priser kan komma att ändras från testtillfället.

Att tänka på när du köper pulsklocka

Ska jag ha all funktion? Hur bred ska min klocka vara? Spelar vikten någon roll? Frågorna är många för en som aldrig tidigare har köpt en pulsklocka. I denna köpguide kommer vi att försöka gå igenom alla tänkbara aspekter så att det hela blir klarare.

Funktion

Funktion är A och O i en pulsklocka. Avancerade modeller kan förutom att tracka din puls också täcka GPS-position, kalorier, sovmönster och mycket mera. Mer funktionalitet tenderar att göra pulsklockorna dyra. Det är därför viktigt att du köper en klocka med den funktion du faktisk planerar att använda.

Andra viktiga funktioner att ha i åtanke:

  • Batteritid
  • Antalet aktiviteter
  • GPS-funktion
  • Kaloriförbränning

Utseende

Idag är det inte konstigt att använda sin pulsklocka dygnet runt. Att då önska sig en klocka som också är snygg är ingenting konstigt. Vi skulle säga att det generellt finns två läger inom detta segment: de mer stilrena och de extrema.

Stilrena är t.ex. Garmin Forerunner 45 som är både platt och inte så bred. För damer finns det även en ännu mindre modell som sitter snyggt över handleden. Extrema varianter är de som nästan ser ut som militärklockor.

Frågor om pulsklocka

Kommer jag verkligen använda min pulsklocka?

Vårt bästa tips är att köpa en som även är snygg till vardags så att du kan använda din pulsklocka dygnet runt. Många upplever en ökad närvaro på träningspassen när man enkelt kan samla in information och data (som nördarna kallar det).

Finns det någon bra instegsmodell?

Garmin Forerunner 45S är min (Joel) instegsmodell och har fungerat mycket bra. Den är enkel, lätt och snygg vilket gör att användandet inte kändes jobbigt eller konstigt i början.