Kaffekvarn

Kök

Vi vet att färskmalet kaffe kan göra en stor skillnad för smaken i din kopp. Därför har vi testat och jämfört olika kaffekvarnar för att hitta de bästa på marknaden. I vårt test har vi tittat på effektivitet, kapacitet, rengöring, funktioner och användarvänlighet. Läs vidare för att upptäcka vilka kaffekvarnar som blev våra favoriter!

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Kaffekvarn thumbnail

Kaffekvarn bäst i test 2024

1. Grind Aroma

Grind Aroma är en kaffebryggare med en inbyggt kaffekvarn, så att man kan göra kaffe helt som man känner för! Den brygger ditt kaffe på färskmalda bönor, kan det bli bättre? Det finns en funktion där man kan välja om kaffebönorna skall fin, mellan eller kornmalas. Inte nog med det, kaffets styrka kan justeras från milt, medium och starkt. En kaffekvarn med allt och lite till!
2 199,00 SEK

2. Kaffekvarn

Denna kaffekvarn är kraftfull och pålitlig med måtten 290x180x560 mm och en vikt på 13 kg. Den har en robust motor som kan köras i 30 minuter åt gången. Med en hopperkapacitet på 1 kg bönor och en dispenserkapacitet på 600 g malet kaffe är den perfekt för att snabbt mala stora mängder. Perfekt för både hem och små kaféer som vill ha färskt, högkvalitativt kaffe.
4 070,00 SEK

3. Eldom MK170

Eldom MK170 är utrustad med robusta och pålitliga kvarnstenar som garanterar en oförglömlig smak av ditt kaffe. Den moderna designen passar både i moderna och klassiska kök. Behållaren rymmer upp till 250 g bönor och har en justerbar inställning för att mala kaffe för 2 till 12 koppar. Eldom KAFE MK170 låter dig justera malningsgraden för att kontrollera kaffets intensitet och smak. Den har ett glaskontrollfönster, halkfri botten och säkerhetslås för att förhindra oavsiktlig start. Dessutom är den lätt att rengöra tack vare den löstagbara behållaren.
692,58 SEK

Bästa Kaffekvarn

  1. Grind Aroma
  2. Kaffekvarn
  3. Eldom MK170

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Grind Aroma från OBH Nordica. Grind Aroma är en kaffebryggare med en inbyggt kaffekvarn, så att man kan göra kaffe helt som man känner för! Den brygger ditt kaffe på färskmalda bönor, kan det bli bättre? Det finns en funktion där man kan välja om kaffebönorna skall fin, mellan eller kornmalas. Inte nog med det, kaffets styrka kan justeras från milt, medium och starkt. En kaffekvarn med allt och lite till!
ProduktPrisHandla
1. Grind Aroma2 199,00 SEK Köp nu
2. Kaffekvarn4 070,00 SEK Köp nu
3. Eldom MK170692,58 SEK Köp nu

Att tänka på innan köp

  1. Malningsgrad och justerbarhet: Kontrollera om kaffekvarnen erbjuder justerbar malningsgrad för att passa olika bryggmetoder, från espresso till presskaffe.
  2. Kapacitet: Tänk på hur mycket kaffe du vanligtvis maler åt gången och välj en kvarn med passande bönbehållare och malningskapacitet.
  3. Rengöring: Välj en kaffekvarn som är lätt att ta isär och rengöra för att hålla smaken på ditt kaffe fräsch och maskinen i gott skick.
  4. Funktioner och tillbehör: Fundera över vilka extra funktioner du behöver, som timer, doseringsfunktioner eller tystgående motor, samt vilka tillbehör som medföljer.

Hur vi utförde testet

För att hitta den bästa kaffekvarnen analyserade vi flera produkter, kundrecensioner och topplistor. Vi ställde oss även dessa viktiga frågor:

Hur effektiv är kaffekvarnen?
Hur stor kapacitet har kaffekvarnen?
Hur enkel är kaffekvarnen att rengöra?
Vilka funktioner och tillbehör följer med kaffekvarnen?
Hur lättanvänd och ergonomisk är kaffekvarnen?

Utifrån dessa frågor valde vi ut tre kaffekvarnar som blev bäst i test enligt oss på Testkalle!

Vad är en kaffekvarn?

En kaffekvarn är en apparat som används för att mala kaffebönor till färskt kaffe. Genom att mala bönorna precis innan bryggning får du ut maximalt med smak och arom ur kaffet. Det finns olika typer av kaffekvarnar, både manuella och elektriska, och de kan justeras för att ge olika grovlekar på malningen, beroende på vilken bryggmetod du föredrar.