Personvåg

Hus & Hem

Vi vet hur viktigt det är att ha en pålitlig våg för att följa din vikt och hälsa. Därför har vi testat och jämfört olika modeller av personvågar för att hitta de bästa på marknaden. Vi har bedömt noggrannhet, användarvänlighet, funktioner och design.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Personvåg thumbnail

Personvåg bäst i test 2024

1. Fitness Tracker BMI

Fitness Tracker BMI Personvåg mäter inte bara din vikt, utan också ditt BMI. Det är en avancerad personvåg där man kan lägga till olika användarprofiler som man kan följa. Den mäter i intervaller på 100g vilket gör den väldigt precis för dig som tar det seriöst med vikten.
516,00 SEK

2. Beurer Personvåg GS10

Beurer Personvåg GS10 är en prisvärd våg som har de ´viktigaste funktionerna, inget extra. Med en enkel design och en stor plattform så passar den alla typer av människor. Vågen klarar max upp till 180kg och det medföljer ett batteri.
369,00 SEK

3. Medisana Personvåg PSD

Medisana Personvåg PSD är en premiummodell med mycket snygg design. Till skillnad från Fitness Tracker BMI-våg så väger denna endast dina kilon. Det höga priset beror på att den är tillverkad i material av hög kvalité och kommer att hålla i årtionden framåt.
1 183,99 SEK

Bästa Personvåg

  1. Fitness Tracker BMI
  2. Beurer Personvåg GS10
  3. Medisana Personvåg PSD

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Fitness Tracker BMI från OBH Nordica. Fitness Tracker BMI Personvåg mäter inte bara din vikt, utan också ditt BMI. Det är en avancerad personvåg där man kan lägga till olika användarprofiler som man kan följa. Den mäter i intervaller på 100g vilket gör den väldigt precis för dig som tar det seriöst med vikten.
ProduktPrisHandla
1. Fitness Tracker BMI516,00 SEK Köp nu
2. Beurer Personvåg GS10369,00 SEK Köp nu
3. Medisana Personvåg PSD1 183,99 SEK Köp nu

Att tänka på innan köp

  1. Noggrannhet: Välj en personvåg som ger exakta och konsistenta mätningar för att få tillförlitliga resultat.
  2. Viktkapacitet: Kontrollera att vågen har en tillräckligt hög maxkapacitet för dina behov.
  3. Användarvänlighet: Se till att vågen är enkel att använda och har en tydlig display som är lätt att läsa av.
  4. Funktioner: Fundera på om du behöver extra funktioner som kroppsfettmätning, minnesfunktion eller appanslutning för att spåra din vikt över tid.

Hur vi gjorde testet

För att hitta den bästa personvågen analyserade vi flera produkter, kundrecensioner och topplistor. Vi ställde oss även dessa viktiga frågor:

Hur noggrann är personvågen?
Vilken viktkapacitet har personvågen?
Hur enkel är personvågen att använda?
Vilka funktioner och tillbehör följer med personvågen?
Hur lättläst och användarvänlig är personvågen?

Utifrån dessa frågor valde vi ut tre personvågar som blev bäst i test enligt oss på Testkalle!

Vad är en personvåg?

En personvåg är en våg som används för att mäta en persons kroppsvikt. Den består av en platt yta att stå på och en display som visar vikten. Moderna personvågar kan också ha extra funktioner som att mäta kroppsfett, muskelmassa och vattenprocent. De är enkla att använda och kan hjälpa dig att hålla koll på din vikt och hälsa.