Skrivet av:
admin

Vad definierar padelskor?

Padelskor är en sportsko anpassad för padel och racketsporter. Det går bra använda samma skor för t.ex. pingis och tennis. Vad som definierar en padelsko är stabilitet anpassad för rörelserna och material anpassat till underlag (mycket eller lite sand).


Babolat Jet Premura 2022 – En rejäl padelsko med stabil sula

Testad: 12 juli, 2022 av Joel

  • Stabila
  • Läckra
  • Snabba
  • Dyrare prisklass

Trygg och stabil

Babolat Jet Premura är en trygg och stabil padelsko. Det är en sko du kommer att kunna nyttja länge och en sula som kommer hålla en stabil form ett bra tag. Stabil är den även då basen är tjock och sulan generellt något bredare.

Bilder från vårt test

Handla hos:

* Priser kan komma att ändras från testtillfället.

Köpguide för padelskor

Att köpa padelskor (eller några andra padelsaker som t.ex. padelväska, padelrack) är inte helt enkelt. Det har kommit en uppsjö av varumärken och modeller de senaste åren då kampen om den nya svenska marknaden är het. När det kommer till att välja padelskor är det dock lite enklare – då en sko i grund och botten ska ge ett bra stöd och fylla i ganska basal funktion.

Hållbarhet

De allra bästa padelskorna har lång hållbarhet när det kommer till sulan. Underlaget i kombination med snabba rörelser fram och tillbaka gör att sulorna på padelskor ofta slits snabbt. Vissa kunder vittnar om att man använd skor endast ett par månader innan skon är helt slut.

Stabilitet (funktion)

En annan viktig funktion är stabiliteten – den kommer göra att du inte skadar dig och står stabilt på banan. En padelsko tillskillnad från t.ex. en fotbollssko behöver inte vara speciellt snabb framåt utan snarare stabil i alla vridmoment. Därav är skon ofta bredare och har nästan som en ”cirkel” under fotsulans främre del vid tårna.