Blender

Kök

Smoothie, soppa eller bara en nice is-dryck… allt det och lite mer kan du göra med en blender. Blanda enkelt dina egna favorit ingredienser för att tillverka en skräddarsydd dricka med hjälp av en blender. Vi har testat och kommit fram till marknadens bästa blender för att hjälpa dig välja!

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Blender thumbnail

Blender bäst i test 2024

1. Black+Decker Blender

En blender från Black+Decker med en multi-speed funktion som effektivt bryter ner dina ingredienser till den konsistens du önskar. Totalkapacitet på 1.5L.
761,25 SEK

2. MyBlend

En enkel och bärbar blender som du kan ta med dig på utflykt eller liknande för att kunna njuta av en färsk smoothie eller liknande vart du en befinner dig. Praktisk och enkel användning och en max kapacitet på 0.5L.
699,00 SEK
549,00 SEK

3. Russell Hobbs Blender 28341-56

En premium blender från Russel Hobbs med 6 knivar som arbetar effektivt för att komma åt ingredienserna från alla olika vinklar. Dessutom så har den en Adaptive Blendning Technology som känner igen vikt och konsistens på ingredienserna för att anpassa sig utefter det. Tre lägen att välja mellan (soppa, smoothie, dryck). Har även en digital display som uppdaterar om programmets tillstånd. Kannan en mäktig total kapacitet av 5L.
1 590,00 SEK

4. Philips HR2041 Series 3000

En blender från Philips som ger en klumpfri konsistens på mindre än minuten med en speciell Ultra ProBlend system som är genomtänkt för maximal effektivitet. Haren total kapacitet på 1L i kannan.
699,00 SEK

Bästa Blender

  1. Black+Decker Blender
  2. MyBlend
  3. Russell Hobbs Blender 28341-56
  4. Philips HR2041 Series 3000

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Black+Decker Blender från Office&Print. En blender från Black+Decker med en multi-speed funktion som effektivt bryter ner dina ingredienser till den konsistens du önskar. Totalkapacitet på 1.5L.
ProduktPrisHandla
1. Black+Decker Blender761,25 SEK Köp nu
2. MyBlend699,00 SEK 549,00 SEK Köp nu
3. Russell Hobbs Blender 28341-56 1 590,00 SEK Köp nu
4. Philips HR2041 Series 3000699,00 SEK Köp nu

Att tänka på

Vi rekommenderar att du tänker på följande faktorer vid köp av luftkylare:

  • Kapacitet
  • Hastighet
  • Rengörning 

Läs vidare om punkterna nedan.

Kapacitet

Denna faktor må vara den viktigaste att tänka på eftersom den avgör hur mycket du kan få ur din blender. I de produkter vi har utvalt hittar du kapaciteter mellan en halvliter upp till 5 liter. Hur mycket behöver du? Hur många personer ska det räcka till? Dessutom är det bra att tänka på att inte fylla blendern till gränsen. Utan man vill gärna ge utrymme i din blender också för att det fritt ska kunna blandas upp och inte fastna.

Effektivitet

Hur snabbt en blender kan skära upp innehållet är också viktigt att ha i åtanke för att bedöma hur effektiv den är. Här måste man räkna in… Vad är det för knivblad? Hur många knivblad är det? Hur snabbt roterar motorn? Vad har den för varvtal? Vi rekommenderar att sikta på en blender med 20.000 – 40.000 varv / minut

Rengöring

Något som är oundvikligt är att du slutligen får en ganska smutsig blender/flaska. Därför vill vi påminna redan nu om att tänka på rengöringen. Kan man plocka isär mixern utan större ansträngning så är det väldigt hjälpsamt för att enklare rengöra separata delar utan att skada sig. Klarar kannan/flaskan av att köras i diskmaskin också så är det ett extra stort plus.

Hur vi har testat

Detta test har vi genomfört genom att väga olika önskemål vi vet att man har för en bra blender. Här är frågorna vi har haft som utgångspunkt.

Vad har den för kapacitet?

Vi var i synnerhet intresserade av vilken kapacitet dem olika blenders hade eftersom detta ger oss en god uppskattning om hur mycket man kan få utav en mix omgång. Det är inte alltid nödvändigtvis bäst med en stor blender i vissa fall önskar man kanske bara en liten smoothie. Men liter mängden har varit central för att bedöma hur mycket den klarar av vilket leder till vår nästa punkt.

Vad möter den för behov?

Beroende på vilken kapacitet kunde vi enkelt ta fram produkter med varierande ändamål. Detta kombinerat med andra faktorer så som design, funktionalitet osv hjälpte oss att ha en så bred och välrepresenterad lista av blenders som möter olika behov på bästa sätt.

Vad är en blender?

Blenders är ungefär som en mixer men mer inriktad på att hjälpa dig skapa en näringsrik smoothie. Det bästa är hur snabbt, enkelt och effektivt det är. Du som konsument får all frihet i världen att bestämma vad din blandning ska bestå av. Med nästintill inga begränsningar så kan du lägga in valfria ingridienser och på minuten hjälper knivbladen dig att få fram en klumpfri dricka att njuta av.