Sous Vide
Vill du testa på en ny typ av matlagning? Då är sous vide-tekniken något för dig! Det innebär att du vakuumförpackar dina råvaror och tillagar dem i vattenbad i låg och jämn temperatur. Efter detta så är ditt kött eller fisk saftigt och mör, perfekt för tillagning.
Vi har jämfört de bästa sous vide maskinerna på marknaden för att hjälpa dig att hitta rätt.
Sous Vide bäst i test 2024
Att tänka på innan köp
- Storlek och kapacitet: Fundera på hur mycket mat du planerar att laga åt gången. En mindre maskin kan vara perfekt för en eller två personer, medan en större modell är bättre för familjemiddagar eller när du vill laga mat för fler.
- Cirkulator vs. integrerad maskin: En cirkulator är en separat enhet som du kan fästa på vilken gryta som helst, medan en integrerad maskin har både vattenbehållare och cirkulator i ett. Cirkulatorer tar mindre plats och är mer flexibla, men integrerade maskiner kan vara lättare att använda.
- Temperaturprecision: En bra sous vide-maskin ska hålla en jämn och exakt temperatur. Detta är nyckeln till perfekt tillagad mat. Läs recensioner och se vad andra användare säger om precisionen.
- Användarvänlighet: Kontrollera hur enkel maskinen är att använda. Har den en lättläst display och enkla kontroller? Kan den anslutas till en app för fjärrstyrning? Ju enklare den är att använda, desto roligare blir matlagningen!
Hur vi utförde testet
För att hitta den bästa sous vide-maskinen var vi tvungna att analysera flera produkter, kundrecensioner och topplistor. Vi frågade även oss själva dessa viktiga frågor:
Hur stor är sous vide-maskinen?
Är det en cirkulator eller en integrerad maskin?
Hur exakt och pålitlig är temperaturkontrollen?
Hur enkel är maskinen att använda och rengöra?
Utifrån dessa frågor tog vi fram 3 sous vide-maskiner som blev bäst i test enligt oss på Testkalle!
Vad är sous vide?
Sous vide är en matlagningsmetod där maten vakuumförpackas i plastpåsar och tillagas i ett vattenbad vid en exakt och konstant temperatur under en längre tid. Den stora fördelen med sous vide är den exakta temperaturkontrollen som garanterar att maten tillagas perfekt varje gång, utan risk för över- eller underkokning.