Träolja

Hus & Hem

Ett utmärkt val av material vare sig det är möbler, skärbrädor, bord, köksskivor, golv eller annat är självklart trä. Men även trä kan ha sina sämre dagar och med tiden förstöras och slitas ut. För att förhindra detta kan man behandla trä i träolja och på så sätt bevara dess kvalitet. Vi har jämfört markandens bästa träolja för att hjälpa dig med ditt beslut.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Träolja thumbnail

Träolja bäst i test 2024

1. Husgiganten Träolja

En träolja på 250m som är noggrant tillverkad för att bevara och skydda möbler. Utöver att rena så lägger den även ett skydd om trämöblerna som är vattenavvisande.
324,99 SEK

2. GUARDIAN Utomhus Träolja

En träolja från Guardian som är anpassad för trädgårdsmöbler och ser till att bevara dem i alla säsonger. Oljan kommer i en mängd på 600 ml och sköter om din trämöbler. Tillverkad med hög kvalité och miljöomtanke.
499,00 SEK

3. Guardian Ädelträolja

En träolja från Guardian som är anpassad för just ädelträ och ser till att beskydda dina finaste träytor. I denna förpackning får du sammanlagt 600ml. Tillverkad med hög kvalité och miljöomtanke.
499,00 SEK

Bästa Träolja

  1. Husgiganten Träolja
  2. GUARDIAN Utomhus Träolja
  3. Guardian Ädelträolja

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Husgiganten Träolja från Husgiganten.se. En träolja på 250m som är noggrant tillverkad för att bevara och skydda möbler. Utöver att rena så lägger den även ett skydd om trämöblerna som är vattenavvisande.
ProduktPrisHandla
1. Husgiganten Träolja 324,99 SEK Köp nu
2. GUARDIAN Utomhus Träolja 499,00 SEK Köp nu
3. Guardian Ädelträolja 499,00 SEK Köp nu

Att tänka på

  • Typ av trä: Kolla vilken typ av trä du har och välj en olja som är anpassad för just det träslaget. Olika träslag har olika behov.
  • Inomhus eller utomhus: Välj rätt olja beroende på om träet ska användas inomhus eller utomhus. Utomhusolja skyddar bättre mot väder och vind.
  • Färg och finish: Fundera på om du vill ha en klar olja som framhäver träets naturliga färg, eller en pigmenterad olja som ger en viss nyans.

Hur vi genomförde testet

För att hjälpa dig att välja rätt träolja har vi på Testkalle gjort en noggrann analys av tre populära träoljor. Vi har granskat recensioner, produktinformation och användarupplevelser på webben. Exakt så här gjorde vi:

Val av träoljor

Vi valde ut tre träoljor som ofta rekommenderas av både experter och användare. De tre oljorna vi analyserade var: Husgiganten Träolja, GUARDIAN Utomhus Träolja och GUARDIAN Ädelträolja.

Informationshämtning

Vi läste mängder av recensioner från kunder och experter, och vi kollade noggrant igenom tillverkarnas produktbeskrivningar och specifikationer. Vi besökte olika webbplatser och forum för att få en bred bild av varje träoljas för- och nackdelar.

Analyskriterier

  • Utseende: Hur bra framhäver oljan träets naturliga skönhet?
  • Torktid: Hur snabbt torkar oljan efter applicering?
  • Hållbarhet: Hur väl skyddar oljan träet mot väder och vind?
  • Appliceringsbarhet: Hur enkel är oljan att applicera jämnt?

Vad är träolja?

Träolja är en speciell olja som används för att skydda och bevara träytor. Den tränger in i träet och hjälper till att förhindra sprickor, uttorkning och skador från fukt. Genom att använda träolja kan du förlänga livslängden på dina trämöbler, altaner och andra träytor, samtidigt som du framhäver träets naturliga skönhet och färg. Träolja finns i både klara och pigmenterade varianter, och det finns specifika oljor för både inomhus- och utomhusbruk.