Skaftdammsugare

Hus & Hem

Trött på att ta fram den stora dammsugaren med sladd och otympligt sugrör? Det förstår vi! Då är en skaftdammsugare det perfekta valet för dig. De är smidiga, lätta och man slipper sladd. Vi har jämfört de bästa skaftdammsugarna på marknaden åt dig!

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Skaftdammsugare thumbnail

Skaftdammsugare bäst i test 2024

1. X-Force 9.60 Flex Essential

X-Force 9.60 Flex Essential är en stark och supersmidig skaftdammsugare med lång batteritid. Ett fulladdat batteri kan användas upp till 45 minuter och man ser alltid den kvarstående batteritiden i %. Dammsugarens skaft är böjbart så att du enkelt kommer under stolar och soffan. Med denna skaftdammsugare kan du enkelt storstäda hela huset eller bara snabbt plocka fram den och städa där du behöver. Smidigare än så blir det inte!

 • Lång batteritid
 • Böjbart skaft
 • Mycket smidig

 • Inga
2 880,00 SEK

2. X-Pert 6.60 Släaddlös

X-Pert 6.60 är en sladdlös och prisvärd skaftdammsugare för dig som inte vill kompromissa med kvalitéten men få ett lägre pris. Denna dammsugare gör din städning otroligt bekväm och smidig. Ta snabbt ut den ur städskåpet och börja städa. Dammsugaren har en batteritid på 45 minuter och kan laddas när den inte används. Den har två olika munstycken, möbel och fogmunstycke. Dessa gör att du kan dammsuga på möbler och lister väldigt enkelt!

 • Prisvärd
 • Bekväm
 • Flexibel

 • Begränsad batteritid
2 499,00 SEK

3. Nilfisk Skaftdammsugare Easy 2:1

Nilfisk's egna skaftdammsugare Easy 2:1 är en riktigt premiumdammsugare för dig som endast vill ha det bästa. Den når alla delar i ditt hem och kan vara igång upp till hela 80 minuter! Den är enkel att använda och går att snurra i alla vinklar. Du kan hålla den med en hand då den endast väger 3.6kg.

 • 80 minuter batteritid
 • Enkel att använda
 • Snurrbar

 • Något dyr
3 726,25 SEK
2 486,25 SEK

Bästa Skaftdammsugare

 1. X-Force 9.60 Flex Essential
 2. X-Pert 6.60 Släaddlös
 3. Nilfisk Skaftdammsugare Easy 2:1

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är X-Force 9.60 Flex Essential från OBH Nordica. X-Force 9.60 Flex Essential är en stark och supersmidig skaftdammsugare med lång batteritid. Ett fulladdat batteri kan användas upp till 45 minuter och man ser alltid den kvarstående batteritiden i %. Dammsugarens skaft är böjbart så att du enkelt kommer under stolar och soffan. Med denna skaftdammsugare kan du enkelt storstäda hela huset eller bara snabbt plocka fram den och städa där du behöver. Smidigare än så blir det inte!
ProduktPrisHandla
1. X-Force 9.60 Flex Essential2 880,00 SEK Köp nu
2. X-Pert 6.60 Släaddlös2 499,00 SEK Köp nu
3. Nilfisk Skaftdammsugare Easy 2:1 3 726,25 SEK 2 486,25 SEK Köp nu

Hur vi utförde testet

För att hitta den bästa skaftdammsugaren analyserade vi flera produkter, kundrecensioner och topplistor. Vi ställde oss även dessa viktiga frågor:

Hur effektiv är skaftdammsugaren?
Hur lång är batteritiden för skaftdammsugaren?
Hur enkel är skaftdammsugaren att rengöra?
Vilka funktioner och tillbehör följer med skaftdammsugaren?
Hur lättanvänd och ergonomisk är skaftdammsugaren?

Utifrån dessa frågor valde vi ut tre skaftdammsugare som blev bäst i test enligt oss på Testkalle!

Vad är en skaftdammsugare?

En skaftdammsugare är en typ av dammsugare som är designad för att vara lätt och smidig att använda. Den har ett långt, smalt skaft som gör att du kan dammsuga utan att behöva böja dig ner. Skaftdammsugare är ofta sladdlösa och drivs av ett uppladdningsbart batteri, vilket gör dem enkla att manövrera runt i huset. De är perfekta för snabb och bekväm städning, särskilt på hårda golv och mindre mattor.