Leksaksbil

Barn & Familj

Bilar behöver inte vara något som man behöver körkort för utan även dem yngsta kan få möjligheten att testa på hur det är att köra på ett säkert och lekfullt sätt. I detta test har vi jämfört leksaksbilar av olika slag för att sammanställa en topplista med bra variation och lek. Allt för att barnen ska kunna säga vroom vroom medans dem har den bästa leksaksbil i sin hand.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Leksaksbil thumbnail

Leksaksbil bäst i test 2024

1. Leksaksbil Husvagn

Ett set som passar dem som vill leka familj med en stor bil och tillhörande husvagn. De två fordonen kan kopplas ihop med släpet eller lekas med separat. Storlek: 29cm.
109,00 SEK

2. Playmobil Ferrari SF90

En leksaksmodell av den lyxiga sportbilen Ferrari SF90 Stradale. Ferrari SF90 Stradale bil från Playmobil med ikonisk, röd färg. Med batterier kopplade får man även inre och yttre ljusfunktioner. Bilen har ett avtagbart tak, autentiska Ferrari logga, och dessutom två Playmobilfigurer som sitter i bilen. En väldigt interaktiv leksaksbil att gasa på med. Storlek: 10cm.
1 098,99 SEK

Bästa Leksaksbil

  1. Leksaksbil Husvagn
  2. Playmobil Ferrari SF90

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är SIKU Transportbil Yacht från Micki. En Transportbil med en tillhörande lyxbåt som transporteras. Man kan ta loss både båten och transportplattformen från lastbilen för att skapa olika transport scenarion i sin lek. Storlek: 30cm.
ProduktPrisHandla
1. Leksaksbil Husvagn109,00 SEK Köp nu
2. Playmobil Ferrari SF901 098,99 SEK Köp nu

Att tänka på

Storlek

Vilken storlek bilen ska ha är ganska avgörande i ditt beslutstagande. Se till att den är rymligt stor i proportion med barnen som ska leka med det, andra leksaker som barnen har och vilken miljö som den ska användas i så att dem enkelt kan hantera bilen vid lek.

Typ

Det finns en hel del olika typer av leksaksbilar, radiostyrda, racingbilar, transportbilar, brandbilar ja listan kan göras hur lång som helst. Därför vill vi uppmana dig att först identifiera vad som intresserar ditt/dina barn. Kanske börja med att se vilka bilar som fångar ögonen på dem när ni är ute i stan. Ta även reda på vilka bilar som redan finns i leksakslådan och se om garaget kan kompletteras.

Hur testet har genomförts

Vi har i vårt urval av leksaksbilarna tänkt på följande:

Funktion

Funktionen har varit intressant eftersom vissa bilar har exempelvis möjligheten att fjärrstyras eller att öppna dörrar och liknande som kan ge en ännu mer verklig upplevelse.

Tillbehör

En punkt som vi haft i åtanke eftersom att många bilar kommer med något tillhörande så som en båt som transporteras eller en figur som sitter i bilen vilket gör att man får mer för pengarna.

Variation

Variation har varit en övergripande faktor för att se till att representera så många olika typer av bilar som möjligt. Detta eftersom det finns bilar av alla olika slag och barns intresse kan variera väldigt mycket.

 

Vad är en leksaksbil?

En leksaksbil är en mindre modell av en verklig bil som är avsedd för lek och underhållning. Leksaksbilar är väldigt populära bland de yngsta och ger dem möjlighet att vara kreativa i sin lek och väcka intresse för fordon från tidigt ålder. De brukar även vara detaljerade och realistiska kopior av verkliga bilar.