Docka

Barn & Familj

Att leka med dockor är en önskvärd del av mångas barndom, men det är nästan även en nödvändig del. Med dockor så får barn möjlighet att utveckla sin fantasi och kreativitet där dem lär sig att imitera vuxna och samhället omkring dem. Detta hjälper dem bilda en uppfattning om sin omvärld samtidigt som dem får bättre sociala förmågor. I detta test har vi jämfört olika dockor med dess olika utseenden och former för att hjälpa dig att hitta den bästa docka för just ditt barn.

Publicerad av Peter
Expert- & faktagranskat av Albin Andersson
Docka thumbnail

Docka bäst i test 2024

1. Pippi mjuk docka pippi 60 cm

En docka utifrån den välkända barnkaraktären Pippi Långstrump. Klädd i sina färgglada klädesplagg och sina ikoniska uppsatta tofsar så är Pippi garanterat en vän som alltid finns där för en. Dockan finns i 4 olika storlekar (20cm, 30cm, 40cm, 60cm) .
699,00 SEK

2. Berjuan Sanibaby

En babydocka vid namn Berjuan som är klädd i en stilig blåvit outfit. Passar perfekt för den som alltid önskat sig en lillebror. Storleken på dockan är 28cm.
452,99 SEK

3. Skrållan taldocka skrållan med käpphäst ljust hår

En lekfull docka som går vid namnet Skrållan. Skrållan har färgglada tröja och kjol på sig och rosa slingor i sitt mjuka ljusa hår. Denna docka har även talförmåga och kan få ur sig 25 olika fraser vid tryck på magen. Utöver det så kan man med en enkel justering på ryggen även välja mellan 5 språk (svenska, norska, danska, finska och engelska). Storlek på dockan är 45cm.
599,00 SEK

Bästa Docka

  1. Pippi mjuk docka pippi 60 cm
  2. Berjuan Sanibaby
  3. Skrållan taldocka skrållan med käpphäst ljust hår

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Pippi mjuk docka pippi 60 cm från Micki. En docka utifrån den välkända barnkaraktären Pippi Långstrump. Klädd i sina färgglada klädesplagg och sina ikoniska uppsatta tofsar så är Pippi garanterat en vän som alltid finns där för en. Dockan finns i 4 olika storlekar (20cm, 30cm, 40cm, 60cm) .
ProduktPrisHandla
1. Pippi mjuk docka pippi 60 cm699,00 SEK Köp nu
2. Berjuan Sanibaby452,99 SEK Köp nu
3. Skrållan taldocka skrållan med käpphäst ljust hår599,00 SEK Köp nu

Att tänka på

Storlek

Vilken storlek dockan ska ha är ganska avgörande i ditt beslutstagande. Se till att det är proportionellt med barnen som ska leka med det så att dem enkelt kan hantera dockan vid lek men samtidigt kännas verkligt för dem.

Typ

Det finns en hel del olika typer av dockor, det finns babydockor, figurdockor, pojkdockor, tjejdockor bara för att nämna några stycken. Vad finns det för intresse hos barnen? Finns det någon karaktär dem har varit intresserade av som dem skulle vilja ha med sig i fysisk form? Eller så kanske dem vill lotsats ha ett yngre syskon som liknar dem? Det kan vara värt att fråga ens barn för att köpa den allra bästa dockan för dem.

Hur vi genomfört testet

Vi har i vårt urval av dockor tänkt på följande:

Kvaliteten

Kvalitén är viktig för att man vill ha en docka som håller i längden och klarar av flera år av lek.

Funktion

Funktionen har varit intressant eftersom vissa dockor har exempelvis förmågan att tala eller röra på sig.

Variation

Variation har varit en övergripande faktor för att se till att representera så många olika typer av dockor som möjligt. Detta eftersom barns intresse kan variera väldigt mycket.

Vad är en docka

En docka är en leksak i form av en mänsklig figur som vanligtvis används för lek och underhållning. Dockor kan vara tillverkade av olika material såsom trä, tyg, gummi eller plast och ha väldigt varierande utseenden. Många barn leker med dockor för att efterlikna vuxna roller och situationer och för att utveckla sin fantasi och kreativitet. Dockor kan med åren komma till att bli en samlarobjekt för äldre och användas för dekoration eller nostalgi.